Systemisch Werken workshop: loopbaan- en organisatieopstellingen

Crossroads Death Valley Nevada USA - What's Your Challenge

LOOPBAANOPSTELLINGEN
Tijdens loopbaanopstellingen kijken we o.a. naar waar je heen zou willen gaan. Hoe jij het beste toegang hebt tot je talenten en kwaliteiten en hoe je deze kunt inzetten.
Wellicht heb je een vraag over een volgende baan? Of stroomt het niet lekker in je huidige werk?
Maar het kan ook zijn dat je een nieuwe stap wilt zetten en nog niet helemaal weet in welke richting.
Werk- en loopbaan gerelateerde vragen kunnen heel goed worden bekeken en ervaren tijdens opstellingen.

ORGANISATIEOPSTELLINGEN
Bij organisatieopstellingen kun je vragen inbrengen die betrekking hebben op de dynamiek binnen een team, of de dynamiek tussen een team en de organisatie. Maar je kunt ook kijken naar marketing vraagstukken of bijvoorbeeld business scenarios. Door het opstellen van het innerlijk beeld en te werken op een diepere laag komt de oorzaak van uitdagingen en problemen aan de oppervlakte en kun je op basis daarvan keuzes maken. Ook hier gaat het om bewustwording. De problemen die men in organisaties tegenkomt zijn symptomen. Door op een diepere laag te kijken naar de oorzaak kun je een constructieve verandering doorvoeren.

Deze workshops kunnen ook in-company worden aangeboden tijdens teamdagen of veranderingsprojecten.

“For the Course Women on Boards Chantal organised a workshop. She facilitated an exercise in systemic thinking; with this exercise she literally can let you identify and “place” the problem in the room in a very clear way. Furthermore, she is sensitive and sensible at the same time and therefore is able to create the right circumstances for the workshop. Can highly recommend her!”

– Maribelle Mampaeij | Global Operating Model Lead — Performance Transformation Director VEON

PRINCIPES
In constellaties (opstellingen) gaat het om ordening en evenwicht. Systemisch Werken is een bewustwordingswerkwijze. De onderlinge verhoudingen en verstoringen worden zichtbaar en voelbaar. Via het waarnemen van de fenomenen kunnen we inzicht krijgen in problematiek die vaak chronisch is. Problemen die het gevolg zijn van een dieper liggende oorzaak.

Via een constellatie worden verstoringen zichtbaar en krijg je inzicht in wat er werkelijk speelt. Het kan je helpen om constructief een volgende stap te zetten en om binnen teams en organisaties het gesprek te voeren over wat er daadwerkelijk speelt.

WORKSHOP
Je kunt een vraag inbrengen en je neemt deel als representant in de constellatie van een andere deelnemer. Door als representant deel te nemen krijg je ook inzicht in je eigen thema’s en vragen.
Tevens zullen we een aantal oefeningen samen doen op basis van systemisch werken (het werken met constellaties).
Je hoeft geen ervaring met opstellingen te hebben. Deze workshop is geschikt voor mensen met en zonder ervaring.
Ben je nieuwsgierig naar wat een loopbaan- of organisatieopstelling inhoudt en wat het jou kan brengen? Dan ben je van harte welkom!

Er is tijdens de workshop ruimte voor 2 tot 3 opstellingen. Je kunt vooraf aangeven of je een persoonlijke opstelling wilt hebben en een vraag wilt indienen. We werken via volgorde van inbreng.

 button-meld-mij-aan

Deze workshop kan ook op maat worden gegeven in-company, ik maak graag een voorstel.

OVER CHANTAL
Ik heb de afgelopen 10 jaar veel gewerkt met systemische opstellingen en het is een belangrijk onderdeel geweest van mijn eigen persoonlijke traject. Nadat ik meerdere keren het gevoel had in dezelfde ‘film’ terecht te zijn gekomen ging ik op zoek naar begeleiding. Daarin heb ik veel mogen ervaren en leren. Het werken met constellaties voelt voor mij als thuiskomen. Het veld laat je voelen, ervaren en zien, zodat er besef kan komen op hoe het voor jou werkt en waarom je de dingen doet zoals je ze doet. Het heeft mij ontzettend veel gebracht en ik heb thema’s mogen helen, waardoor ik nu in een veel grotere vrijheid mijn eigen stappen in het leven kan zetten. Met passie en plezier.

Als manager, trainer en consultant heb ik al meer dan 17 jaar ervaring in het bedrijfsleven waardoor ik een gedegen achtergrond heb in de thema’s en vraagstukken die je tegenkomt als organisatie en als teamlid binnen de organisatie.

Ik heb mijn opleidingen o.a. gevolgd bij Phoenix en Latitude. Ik ben gecertificeerd systeemopsteller.

button-meld-mij-aan

Photo by Chantal Poiesz