Stories worth sharing - Chantal Poiesz

Stories Worth Sharing

Op 8 november mocht ik mijn persoonlijke story delen tijdens de 1ste editie van Stories Worth Sharing in theater Branoul.

Het was Yvonne van de Bergh’ s droom om een TedTalk te geven en vanuit daar is Stories Worth Sharing ontstaan. Een concept waarbij 6 ondernemers in de intieme setting van literair theater Branoul hun persoonlijk of zakelijke verhalen delen, met als doel anderen te inspireren of een boodschap door te geven.

Toen Yvonne me vroeg om mee te doen hoefde ik niet lang na te denken en ik zei gelijk ‘ja’. Waarover mijn verhaal moest gaan wist ik op dat moment nog helemaal niet.

Stories wordt Sharing - Theater Branoul - Chantal Poiesz

De weg ernaar toe was best spannend omdat ik besloot een persoonlijk verhaal te delen wat niet veel mensen op deze manier van mij kennen, of alleen maar delen ervan. En dat maakt het ook kwetsbaar. In eerste instantie om mijn verhaal te delen voor de 80 mensen in de theaterzaal, maar nu helemaal online.

En toch voelt dit helemaal kloppend. Voorbij de maskers mijn verhaal te delen, waarmee ik hoop te laten zien dat geen levensweg recht is en dat als je openstaat voor wat het leven je brengt er deuren kunnen opengaan, die je van te voren nooit voor mogelijk had gehouden.

Door alles wat ik heb meegemaakt ben ik vandaag de persoon die ik ben, wetende dat mijn groei- en leerproces nooit ten einde zal zijn. Dat is voor mij Het Leven.

Mijn Story heet Schrijf je Eigen Verhaal. Enjoy!