Passie

“Wat de rups het einde noemt, noemt de rest van de wereld een vlinder.”

-Lao Tzu-

Tijdens het voorbereiden van een training over Vrouwelijk Leiderschap ging ik online op zoek naar artikelen over De Reis van de Heldin, geïnspireerd op de Reis van de Held van Joseph Campbell. Ik kwam uit op de website van Peter Kuster die mij een jaar geleden interviewde voor een ander project van hem: Passie Pensioneert Nooit 

Het interview is nu meer dan een jaar oud en terwijl ik het weer lees, merk ik hoe fijn het is te ervaren dat ik een aantal stappen heb kunnen zetten op mijn pad.
Het interview opent met:
Wat is mijn grootste passie in mijn werk?
Dat ik met mensen een stukje mee mag lopen. Mijn pad naast die van hen. Ik gebruik mijn eigen reis als inspiratie. Het mooiste is wanneer ik weer glinstering zie in iemands ogen of er een ‘aha moment’ is, waardoor iemand weer een stap kan zetten.

Ik heb dit nog meer mogen ervaren het afgelopen jaar, doordat ik trainingen ben gaan geven en mensen tijdens coachingstrajecten begeleid. Het moment dat je het ziet ‘klikken’, dat het voelbaar is dat er een innerlijk besluit wordt genomen om het anders te gaan doen. Het moment dat er een bewustwording komt op een onderwerp of thema dat tot dan toe nog niet zichtbaar was. Dat is zo gaaf!

Inmiddels kan ik zeggen dat het kiezen voor een andere route, een waar mijn passie volledig tot bloei komt, een van de beste beslissingen is geweest. Dat ging en gaat niet altijd zonder slag of stoot, en dat is precies waar de reis van de held(in) voor mij over gaat. Door iedere keer weer door ‘de put’ te gaan, je angsten onder ogen te komen en dan nieuwe kracht te vinden in jezelf om iets neer te zetten wat je niet voor mogelijk hield. Als je kiest voor een bestemming, hoef je nog niet tot in detail te weten hoe je daar komt. Dat is mijn grootste les van afgelopen jaar. Deuren openen op manieren die je nooit voor mogelijk had gehouden op het moment dat jij dat innerlijke besluit neemt en stappen gaat zetten. Dan volgt stap 2 vanzelf vanuit stap 1. Vanuit vertrouwen en moed.

Wat is jouw bestemming?

Wil je daarover eens sparren en op ontdekkingsreis gaan? Neem dan contact met me op.  Ik bespreek graag de mogelijkheden met je.

*photo by Chantal Poiesz