Nieuw Perspectief

Soms ontmoet je mensen vaker dan 1 keer in je leven. Op de momenten dat je het het minste verwacht. Ik deelde een kluisje met Nathalie op het VWO en nu meer dan 25 later heb ik een column mogen schrijven in haar BE magazine wat ze zelf uitgeeft.

Daar ben ik natuurlijk best een beetje trots op en ik vind het bijzonder dat onze paden elkaar weer kruisen.

Mijn column staat in het teken van Nieuw Perspectief.

Een thema wat regelmatig in mijn eigen leven terugkeert en wat ook een belangrijk thema is in mijn trainingen en workshops. Op het moment dat je met een andere kijk, een frisse blik, kunt kijken naar een thema, ben je in staat om binnen dat nieuwe perspectief stappen te zetten.

Bewustwording staat daarin voor mij centraal. Als ik zicht krijg op waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe, ben ik in staat er iets mee te doen. Dat kan acceptatie zijn van dat wat er is of wellicht een verandering van waar je nu staat. Je bent in staat om een innerlijk besluit te nemen. Zowel zakelijk als persoonlijk. Ik ervaar mijn persoonlijk leiderschap al een rode draad door mijn leven. Een draad die ik iedere keer weer beetpak. Hoe sta ik binnen mijn team? Hoe sta ik voor een groep? Hoe sta ik ten opzichte van mijn leven?

Overkomt het me of sta ik aan het stuur? En steeds meer kom ik erachter dat aan het stuur staan niet betekent dat je alles onder controle moet willen hebben. Sterker nog, hoe harder ik naar controle streef, hoe meer ik mezelf vastzet. Een nieuw perspectief voor mij kwam hierin toen ik zicht kreeg op bepaalde patronen, die diep ingesleten zijn en tot overtuigingen leidden. Door open te staan voor de inzichten die zich aandienden kan ik nu beter bepaalde besluiten nemen. Ook al zijn ze niet altijd even makkelijk, ik ben wel beter in staat ze te nemen.

Door het onzichtbare zichtbaar te maken ontstaat bewustwording. Hierdoor ontstaat er een nieuw perspectief en dat is de eerste stap  op weg naar verandering en transformatie.

Nieuwsgierig geworden naar het hele artikel? Je kunt het magazine gratis digitaal ontvangen of de prachtige papieren versie bestellen via de website Bijzonder Eigen

Benieuwd naar wat bewustwording voor jou, je bedrijf of je team kan betekenen? Ik ga graag het gesprek aan.