Masterclass: Vrouwelijk leiderschap – “Leiderschap vanuit verbinding”

“De bedrijfscultuur die wordt gedomineerd door stress overwinnen wordt volgens mij de derde feministische revolutie, na het stemrecht en de gelijke kansen op de arbeidsmarkt.”

– Arianne Huffington –

HOE NEEM JIJ JE PLEK IN ALS VROUWELIJKE LEIDER?
Groei, targets en ROI zijn in veel organisaties leidende principes waar de focus op ligt. De voorwaartse beweging is sturend.
Deadlines en lange dagen, vaak gecombineerd met een druk gezins- en sociaal leven, zorgen voor hoge druk en stress. Steeds meer werknemers en leidinggevende komen op het punt waar ze zichzelf de vraag stellen: ‘ Is dit nu waar ik gelukkig van word? Kan het ook anders en hoe krijg ik meer balans in mijn leven?
De voortdurende nadruk op groei en shareholder value hebben inmiddels gezorgd voor een negatieve impact op onze gezondheid en onze bedrijfscultuur.

Zijn we in staat om het anders te doen?
Is er een effectievere en duurzame manier om organisaties en teams aan te sturen? Om naast groei te leiden vanuit andere, meer duurzame principes?

En hoe kun je daar als vrouwelijke leider aan bijdragen en je plek innemen?
Zet je je feminiene kwaliteiten in naast de masculiene en ben je daarin effectief al leider?

2-DAAGSE MASTERCLASS
Tijdens deze 2-daagse Masterclass gaan o.a. aan de slag met:

  • Je Persoonlijk Leiderschap.
  • Je persoonlijk waardensysteem t.o.v. het organisatiewaardensysteem.
  • Je belemmerende overtuigingen (je script).
  • Je uitstraling en hoe je overkomt.
  • De balans tussen je feminiene en masculiene principes.
  • Bewustwording die tot duurzame verandering leidt.

Lees hieronder meer over de inhoud van deze Masterclass en wat jij er voor jezelf uit kunt halen.

BALANS IN MASCULIENE EN FEMINIENE PRINCIPES
Daadkracht, leiderschap, ondernemen, vormkracht en doelgericht werken zijn mooie voorbeelden van masculiene principes. Kwaliteiten die je nodig hebt in het leven en in het leidinggeven om vorm en richting te geven. Om daadwerkelijk iets neer te zetten in de wereld.

Feminiene principes zoals intuïtie, verbinden, laten groeien, voeding geven en creëren zijn vaak onderbelicht binnen organisaties. Deze principes zijn net zo waardevol en essentieel. De tijd durven te nemen om iets te laten groeien, verbinding te leggen tussen alle stakeholders en oog hebbende voor duurzame ontwikkeling van zowel mensen als de organisatie.

De kracht zit in de combinatie van zowel feminiene als masculiene principes.

Veel vrouwelijke leiders zijn opgeleid vanuit de mannelijke principes en hebben hun ervaring opgedaan binnen mannelijk gedomineerde omgevingen. Ze proberen zich teveel aan te passen aan de masculiene principes, terwijl ze onderweg vergeten zijn dat juist de vrouwelijke kwaliteiten zo hard nodig zijn om binnen het bedrijfsleven een juiste balans te creëren en een duurzame toekomst.

Chantal is een coach die je goed uitdaagt een next step te maken in jouw persoonlijke leiderschaps ontwikkeling. Ze verliest hierbij de zakelijk context niet uit het oog en werkt zorgvuldig, scherp en doelgericht.
– Anneke Paulides | Manager Talent & Development at Aon Group NL –

SLAGVELD OF SPEELRUIMTE
In mijn werk met vrouwen in leidinggevende posities hoor ik vaak dat werken aanvoelt als een strijd. Alsof ze dagelijks het slagveld betreden. Ook in het presenteren van zichzelf zie ik dat ze zichzelf kleiner maken dan dat ze zijn of zichzelf juist opblazen achter een pantser, om vooral maar niet kwetsbaar te hoeven zijn. Dat wordt weerspiegeld in zowel de uitstraling, presentatie als in de communicatie.

Neem jij je eigen plek in, volwaardig vanuit je persoonlijke waarden en kwaliteiten of speel je het ‘spel’ volgens de regels van de ander? En heb je volledig zicht op hoe jij je (persoonlijk) leiderschap vorm geeft? Ligt dat ver van je af of juist heel dicht bij wie je bent? En betreed je dagelijks het slagveld of creëer jij de speelruimte die nodig is voor jou om als leider volledig je potentieel te benutten?

Vele jaren ben ik een diehard geweest. Ik heb me met hand en tand verzet tegen alles wat als vrouwelijk werd beschouwd. Ik leerde hoe ik moest concurreren, mezelf moest manoeuvreren om de macht en het spel te spelen volgens de regels van de man. Maar ik leerde niet hoe ik kon ontspannen, mezelf kon voeden of hoe ik van het leven kon genieten. Ik wil niet langer op de Diehard-buslijn meerijden.”
– Maureen Murdock –

VROUWELIJK LEIDERSCHAP
Leiders zijn in staat om te reflecteren en ze zijn zich bewust van hun impact, hun kwaliteiten en hun valkuilen. Ze zijn in staat om te inspireren en om kaders te geven. Ze weten wanneer ze los moeten laten en wanneer ze beet moeten pakken. Ze weten hoe ze kunnen verbinden vanuit de verbinding met zichzelf.

Hoe neem jij je leiderschap en hoe zet jij je kwaliteiten in? Waar mag je je nog meer laten zien? En hoe zit het bij jou met de balans tussen vrouwelijk en mannelijk leiderschap?
Het zijn een aantal vragen waar we tijdens deze masterclass aan gaan werken, op weg naar duurzaam leiderschap.

2-DAAGSE MASTERCLASS
Je gaat ervaren en inzicht krijgen in:

 • Je Persoonlijk Leiderschap; hoe dit voor jou werkt en wat je nog mag ontwikkelen.
 • Je persoonlijk waardensysteem t.o.v. het organisatiewaardensysteem.
 • Je belemmerende overtuigingen (je script) en waar deze je nog tegenhouden.
 • Je uitstraling en hoe je overkomt. Komt jouw beeld van jezelf overeen met het beeld van je omgeving?
 • Jouw persoonlijke balans tussen je feminiene en masculiene kwaliteiten en waar je kunt ontwikkelen.

“Chantal is als facilitator van grote toegevoegde waarde binnen de Women on Boards Leergang van Deloitte. Haar positieve drive en inzet zorgt voor het gewenste eindresultaat voor onze deelneemsters: Inzicht in zichzelf dat nodig is om de volgende stap richting een functie in de boardroom te zetten. Door heel goed te luisteren en de juiste vragen te stellen, komt zij tot de innerlijke uitdagingen van personen. Hoe maak ik de connectie tussen mijn innerlijke kracht, wie wil ik zijn en uiterlijke positionering, wat straal ik uit? In het totale team, verantwoordelijk voor de uitvoering van de leergang, heb ik de samenwerking met Chantal ook als prettige ervaren. Effectief, open, korte lijntjes, snel in haar reactie waarbij wij streven naar hetzelfde einddoel en resultaat.
– Caroline Zegers | Thought leader Executive and Equity Compensation, partner Deloitte –

PROGRAMMA

 • Datum           Data 2019 worden binnenkort bekend gemaakt
 • Tijd                Welkom 9.30, start 10.00 – 17.00  | koffie, thee & lunch worden verzorgd
 • Locatie          Hank, op een prachtige locatie in de natuur
 • Studiebelasting  er is geen zelfstudie buiten de trainingsdagen vereist.
 • Studiemateriaal is inclusief in de vorm van een reader.
 • Kosten          595,- excl. btw


  DEZE TRAINING KAN OOK IN-COMPANY
  WORDEN AANGEBODEN. 

   In-Company training 1.695,- excl. btw


  OVER CHANTAL
  Met bijna 2 decennia ervaring als leidinggevende en ondernemer weet ik hoe het is om ‘je mannetje’ te staan in een mannenwereld. Als digital expert en consultant heb ik me jarenlang begeven als enige vrouw tussen de mannen. Ik vond het prettig en wist ook niet beter. Maar ergens ging het ook wringen omdat ik vergeten was dat ik ook vrouw ben. Ik had een zwaar oordeel over dat wat vrouwelijk was in mijn ogen; gedoe, te zacht en te kwetsbaar. Nadat ik tegen de muur liep, begon ik in te zien en te ervaren dat het juist gaat om de balans. Een balans  tussen het masculiene en het feminiene, wat hard nodig is binnen de huidige maatschappij en in organisaties. We zijn een beetje doorgeslagen. Als trainer gebruik ik mijn ervaringen en kennis als bron.

  BOEKENTIPS:
  1. De weg van de Helding – Maureen Murdock
  2. Over het mannelijke in de vrouw & het vrouwelijke in de man – Karen M. Hamaker-Zondag
  3. In vrouwelijkheid – Marianne Williamson
  4. Vaders Dochter- Maureen Murdock