Verander taal:

Systemische workshops i.s.m. Kaldenbroeck: Huys voor puur leven

 

In samenwerking met Kaldenbroeck: Huys voor puur leven geeft What’s your Challenge in 2018 weer een aantal workshops op gebied van Systemisch werken en bewustwording.
Kaldenbroeck ligt vlakbij rozendorp Lottum, in Noord-Limburg. Het monumentale kasteeltje is nu een sfeervol gastenhuys met 5 mooie kamers en in de sfeervolle schaapskooi is o.a. een Ayurvedisch centrum gevestigd.

Hier zijn naast verschillende therapieën, massages, huidverzorging en yoga, tal van andere activiteiten mogelijk zijn (seminars, exposities, muziek, creatieve brainstorm-sessies, meetings, trainingen of events. De sfeervolle schaapskooi is een multifunctionele ruimte met stoere balken en hoog plafond. De lichte ruimte is inspirerend en straalt rust en bezinning uit. Aan de achterkant van de schaapskooi, direct aan de wei, ligt een ‘gezond’ theeterras met grote biologische moes- en kruidentuin. Kortom een unieke plek om er even helemaal uit te zijn en tijd voor jezelf te nemen.

What’s your Challenge biedt de volgende workshop aan:

EEN SCHONE LEI

“Je bent je bewust”...en dat maakt een wereld van verschil! In groei. In alles.
Je zet deze stap aan de hand van familie- en loopbaanopstellingen. Je kunt zelf een thema inbrengen, dat zowel privé als zakelijk kan zijn…

We werken op basis van de Systemische methode die ervan uit gaat dat we allemaal onderdeel zijn van systemen. Je familie kun je zien als een systeem, maar ook de organisatie waar je voor werkt of het team waar je onderdeel van bent.

Binnen die systemen spelen een aantal principes:
Binding: iedereen hoort er bij
Balans van Geven & Nemen: er dient een balans te zijn tussen dat wat er wordt gegeven en dat wat er wordt ontvangen.
Ordening: iedereen heeft een plek in het systeem

Als binnen een van deze principes iets niet goed gaat, zie en voel je dat vaak en ontstaan er ‘symptomen’. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een familielid dat wordt buitengesloten, een ruzie die al lang voortsleept, ziekteverzuim in het team of een positie die al meerdere keren is ingevuld, maar waar steeds mensen weggaan. De lijst is eindeloos. Ergens stroomt het niet meer. We gaan samen kijken naar wat er zich in de onderstroom afspeelt en maken dit zichtbaar aan de hand van opstellingen.

Een opstelling geeft je innerlijke beeld weer en met dat innerlijke beeld gaan we werken.

Vaak zie je aan het einde van een opstelling dat er thema’s zichtbaar zijn geworden die bijdrage aan bewustwording. En via bewustwording kun je het stuur weer in handen nemen en een volgende stap zetten.

Workshop SCHONE LEI 

21 maart | 19.00 – 22.00 | 45,-
5 september | 19.00 – 22.00 | 45,-
14 november| 19.00 – 22.00 | 45,- 

Lokatie: Kaldenbroeck 1C, Lottum
Inloop vanaf 18.30.

Wil je zakelijk een factuur ontvangen? Dat kan, de btw wordt er dan apart bovenop het bedrag berekend.
Vermeld bij je aanmelding je naam, emailadres, telefoonnummer plus de datum waarop je wilt deelnemen. Je ontvangt dan een bevestiging via email en een link om te betalen.

We werken met kleine groepen en een workshop gaat door bij minimaal 5 deelnemers.

OVER CHANTAL
Ik heb de afgelopen 10 jaar veel gewerkt met systemische opstellingen en het is een belangrijk onderdeel geweest van mijn eigen persoonlijke traject. Nadat ik meerdere keren het gevoel had in dezelfde ‘film’ terecht te zijn gekomen ging ik op zoek naar begeleiding. Daarin heb ik veel mogen ervaren en leren. Het werken met constellaties voelt voor mij als thuiskomen. Het veld laat je voelen, ervaren en zien, zodat er besef kan komen op hoe het voor jou werkt en waarom je de dingen doet zoals je ze doet. Het heeft mij ontzettend veel gebracht en ik heb thema’s mogen helen, waardoor ik nu in een veel grotere vrijheid mijn eigen stappen in het leven kan zetten. Met passie en plezier.

Als manager, trainer en consultant heb ik al meer dan 17 jaar ervaring in het bedrijfsleven waardoor ik een gedegen achtergrond heb in de thema’s en vraagstukken die je tegenkomt als organisatie en als teamlid binnen de organisatie.

Ik heb mijn opleidingen gevolgd bij o.a. Phoenix en Latitude en ben gecertificeerd systeemopsteller.

ONTDEKKEN
We leven ons leven vanuit bepaalde patronen, overtuigingen en mechanismen. En vaak knaagt het ergens.
“Is dit nu alles?” is wat ik vaak om me heen hoor. Of “Als ik nu niet afhankelijk was van mijn inkomen dan zou ik….”.
Ergens voel je dat je een andere richting uit wilt,  jezelf beter wilt leren kennen of wil je ruimte geven aan een sterk buikgevoel.

Bij Chantal voel je je veilig en thuis. Een krachtige vrouw die haar pad bewandelt en graag mensen meeneemt op een professionele, prettige manier. Confronterend, leerzaam, stap voor stap vooruit.

– Cindy van Eijk –

Sunset Utah - What's your Challenge

 

FAMILIEOPSTELLINGEN
Constellaties ofwel het opstellen van een familie kan inzicht geven in patronen en overlevingsmechanisme die diep in je zijn geworteld. Soms kom je keer op keer terecht in dezelfde situatie en herhaal je dezelfde patronen. Een opstelling geeft je inzicht in hoe jij bent gebonden aan je familie van herkomst, welke blokkades er zijn en het geeft je tevens een opening naar het zetten van een nieuwe stap.
Je krijgt zicht op het waarom en hoe. Wat al die tijd in de schaduw lag mag in het licht worden gezet. Zodra je bewustwording krijgt op je thema kun je daadwerkelijk een eerste stap zetten om op eigen benen en met jouw kwaliteiten je pad te bewandelen.

LOOPBAANOPSTELLINGEN
Tijdens loopbaanopstellingen kijken we o.a. naar waar je heen zou willen gaan. Hoe jij het beste toegang hebt tot je talenten en kwaliteiten en deze kunt inzetten.
Wellicht heb je een vraag over een volgende baan? Of stroomt het niet lekker in je huidige werk?
Maar het kan ook zijn dat je een nieuwe stap wilt zetten en nog niet helemaal weet in welke richting.
Werk- en loopbaan gerelateerde vragen kunnen heel goed worden bekeken en ervaren tijdens opstellingen.

 

Ik heb bij Chantal een workshop familie opstellingen gedaan die me veel inzicht gebracht heeft, nog meer dan verwacht. Chantal doet de opstelling op een mooie rustige manier die veel veiligheid en vertrouwen genereert. Wat mij betreft een absolute aanrader.
– Sabine van der Aa –

 

WORKSHOP
We gaan deze avond samen met een kleine groep mensen aan de slag. Je kunt een vraag inbrengen en je neemt deel als representant in de constellatie van een andere deelnemer. Door als representant deel te nemen krijg je ook inzicht in je eigen thema’s en vragen. Tijdens deze workshop zet je een stap in je eigen bewustwordingsreis en is er ruimte voor bezinning.
Tevens zullen we een aantal oefeningen samen doen op basis van systemisch werken (het werken met constellaties).
Je hoeft geen ervaring met familieopstellingen te hebben. Deze workshop is geschikt voor mensen met en zonder ervaring.
Ben je nieuwsgierig naar wat een familieopstelling inhoudt en wat het jou kan brengen? Dan ben je van harte welkom!

“Chantal weet me bij aanvang direct op mijn gemak te stellen. Een gezellige lunch zorgt ervoor dat het ijs snel breekt en neemt het onwennige gevoel bij me weg om samen met vreemden aan de slag te gaan. Zo voelde ik me voor aanvang van de familieopstelling welkom en ontspannen. De locatie waar de bijeenkomst plaats vond was lekker ruim, ook niet onbelangrijk. De familieopstelling heeft me een verrassend inzicht gegeven.
Het wierp een verhelderend licht op de familieverhouding waar ik mee te maken heb. Met het antwoord kan ik verder op onderzoek uitgaan.
Ik vond het een heel bijzondere ervaring en had me geen voorstelling kunnen maken van het resultaat.”

– Brigitte –