Verander taal:

Jaartraining Body & Soul – in het ritme van de seizoenen

 

Ieder seizoen heeft zijn eigen tempo, zijn eigen schoonheid en waarde. Ons lichaam volgt van nature de cyclus van de natuur maar in de hedendaagse hektiek zijn we dat ritme kwijtgeraakt.

Winter
De bomen zijn hun bladeren reeds kwijt om energie te sparen, water bevriest, dieren houden hun winterslaap. Misschien merk je zelf dat je minder energie hebt, meer slaap nodig hebt en alles een tandje langzamer moet. Dat kan kloppen wat winter is de tijd van meer rust en we keren weer naar binnen, zowel letterlijk als figuurlijk. Een mooie tijd om plannen te maken.

Lente
De natuur ontwaakt, tijd voor een nieuwe start. Je krijgt meer energie en het is een mooie tijd om de plannen die in de winter zijn gesmeed tot bloei te laten komen.

Zomer
De zomer zit boordevol licht en warmte, alles bloeit en bruist van de energie. De zomer nodigt uit tot vele prikkels, keuzes en mogelijkheden. Waardoor we in ons enthousiasme soms makkelijk teveel energie verbruiken.
Tijd om datgene in de wereld neer te gaan zetten waar je echt naar verlangt.

Herfst
Bomen verliezen hun bladeren, gewassen worden geoogst. Een periode van loslaten, om knopen door te hakken en te onderzoeken wat je graag wilt of juist niet meer wilt in je leven.

 

Tijdens deze jaarcyclus gaan we samen aan het begin van ieder seizoen kijken wat jij kunt leren van het ritme van de natuur en staan we een dag lang stil bij jou verlangen en je potentieel. Hoe kun je vol in het leven staan en toch je eigen tempo volgen? We starten met jouw verlangen en geven je iedere keer weer concrete handvatten om mee aan de slag te gaan. Daarbij werken we met zowel je Body als je Soul. Volgens het principe ‘Zo binnen, zo buiten’.

We gebruiken o.a
– Systemisch werken
– Yoga
– De natuur
– Ademhalingstechnieken
– Meditatie en Visualisatie
– Etherische Olie
– Creatie

Tussen de dagen door ga je zelf aan de slag zodat je in beweging blijft, letterlijk en figuurlijk. Je krijgt ook tussen de trainingsdagen een coachingsgesprek van 1 uur.

PROGRAMMA

Dag 1: Je Bestemming

We starten in september met jou reis. Wat zou je aan het einde van de cyclus willen bereiken?
We gaan dit heel concreet maken zodat je het ook daadwerkelijk kunt gaan toepassen in je dagelijkse leven.

Deze eerste dag werken we o.a. met:
– Visualisatie
– Systemisch werken
– De elementen van de seizoen
– Mindmapping
– Yoga en meditatie

Dag 2: Op weg

Je bent inmiddels op weg en je hebt thuis de eerste stappen kunnen integreren. Waar loop je tegenaan? Waar verval je in patronen en oude overtuigingen? Wat kun je doen om deze los te laten? Waar merk je dat verandering en het hebben van een bestemming je helpt op weg naar je doel?

We werken deze dag o.a. met:
– Voeding letterlijk en figuurlijk
– De elementen van het seizoen
– Systemisch werken
– Yoga en meditatie
– Etherische olie ter ondersteuning van je lichaam

Dag 3: EIGEN maken

Je hebt al heel wat stappen kunnen integreren. Waar zet je (her)ontdekte talenten en kwaliteiten in? Hoe maak je alles wat je tot nu toe hebt geleerd je eigen? Waar heb je energie van gekregen en merk dat je je nieuwe verbindingen met je Body & Soul aan het leggen bent?

De dag werken we o.a. met:
– Je mindmap
– Systemisch werken op gebied van je kwaliteiten en talenten
– De elementen van het seizoen
– Jouw gamechanger
– De natuur
– Yoga en meditatie
– Creatie opdracht

Dag 4: Je vleugels uitslaan

Deze laatste dag gaan je voelen waar je staat en ervaren en creëren. Wat heb je nog nodig om duurzaam op eigen benen te gaan staan en je vleugels uit te slaan? We gaan hier aan de slag met jouw beelden en je taak voor de komende maanden.

We werken deze dag o.a. met:
– Moodboards
– De elementen van het seizoen
– Systemisch werken
– Yoga en meditatie

En we nemen op een mooie manier afscheid van elkaar.

WAT JE MEENEEMT NA DEZE JAARTRAINING

Je werkt d.m.v visualisatie en een innerlijke reis aan je verlangen, jouw bestemming. Dat maken we samen heel concreet zodat jij ook daadwerkelijk dagelijks hiermee aan de slag gaat. We vinden het belangrijk dat je in het hier en nu stappen kunt zetten op weg naar een leven dat beter bij jouw eigen ritme past. Bij wie jij bent.

Dat kan zijn op gebied van je werk of meer persoonlijk, maar uiteindelijk gaat het om de verandering die jij wilt maken.

Je krijgt naast de 4 trainingsdagen iedere keer een opdracht mee naar huis en je ontvangt 1 coachingsgesprek van 1 uur tussen de dagen door.
Materialen zijn inclusief en we werken met een kleine groep, maximaal 8 personen zodat je ook individueel alle aandacht krijgt en kunt werken aan jouw vraag.

  • 4 trainingsdagen in een kleine groep met veel persoonlijke aandacht
  • 3 telefonische coachingsgesprekken van 1 uur
  • Lesmaterialen

2018 PRAKTISCHE ZAKEN

Data:  27 januari  – 10 maart – 2 juni  – 8 september

Locatie: Peerenboom 7, Hank. Op 5 minuten van de Biesbosch

Tijden: van 10 – 16  incl. lunch, vanaf 9.30 staan koffie en thee voor je klaar

Investering in jezelf: 575,- particulier en  750,- zakelijk incl, btw. Betalen in termijnen in overleg mogelijk

De jaartraining wordt samen gedaan met Cindy van Eijk. Kijk voor meer informatie over Cindy op Yoga met Cindy